تبلیغات محیطی همواره به عنوان یکی از مهمترین رسانههای تبلیغاتی مورد توجه بوده است؛ هرچند که تمامی ابزارها و روشهای علم بازاریابی و تبلیغات، مزایا و معایب خاص خود را دارند. به منظور تدوین برنامه تبلیغاتی یا بازاریابی باید مزایا و معایب هر روش سنجیده و به تناسب اهداف شرکت، روشهای مناسب انتخاب شوند. در ادامه مزایا و معایب تبلیغات محیطی یا Out of Home Advertising را به طور مفصل مورد بررسی قرار میدهیم.
مزایای تبلیغات محیطی
- پوشش گسترده بازارهای محلی: با جایگذاری مناسب ، یک بیلبورد تبلیغاتی میتواند پوشش مناسبی برای بازارهای محلی در تمامی ساعات شبانه روز ارائه کند.
- فرکانس بالا: از آنجا که چرخه خرید رسانههای محیطی به طور معمول برای دورههای 30 روزه است، معمولاً مصرف کنندگان بارها در معرض این تبلیغات قرار میگیرند که منجر به بالا رفتن فرکانس میشود. مانند تبلیغ در مترو، تبلیغ در اتوبوس و … به دلیل فعالیتهای روزمره، کسانی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند، بارها در معرض این نوع تبلیغات قرار میگیرند.
- انعطافپذیری جغرافیایی: تقریباً در هر مکانی که قانون اجازه دهد، در فضای باز بزرگراهها، در نزدیکی فروشگاهها یا روی بیلبوردهای سیار میتوان از تبلیغات محیطی استفاده نمود. به همین منظور تبلیغکنندگان میتوانند به مخاطبان مناطق جغرافیایی یا جمعیتی خاص دسترسی داشته باشند.
- خلاقیت: تبلیغات در فضای باز می تواند بسیار خلاقانه باشد؛ چرا که امکان بیشتری برای استفاده از چاپهای بزرگ، رنگها و دیگر عناصر مانند علائم دیجیتالی فراهم میشود و به طبع آن، جلب توجه بیشتری از سوی مخاطبان صورت میگیرد. خلاقیت یکی از المانهای مهم در کمپینهای تبلیغات محیطی میباشد که باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد. با توجه به جنبه خلاقانه کمپینهای تبلیغات محیطی، می توان فرکانس مطلوبی به وجود آورد که منجر به کاهش قابل توجه بودجه تبلیغاتی و افزایش اثربخشی شود.
- توانایی ایجاد آگاهی: به دلیل اهمیت ایجاد آگاهی و ارسال پیامی ساده به مخاطب، تبلیغات محیطی میتواند به سطح بالایی از آگاهی منجر شود.
- به صرفه بودن: تبلیغات محیطی معمولاً (CPM (Cost Per Mile یا هزینه صرف شده به ازای هزار بازدید بسیار رقابتی در مقایسه با سایر رسانهها دارند.
- اثربخشی: تبلیغات محیطی میتواند بسیار مؤثر باشد. یک گزارش از تبلیغات BBDO نشان میدهد که 35 درصد از جامعه مورد بررسی در یک تحقیق، اظهار کردهاند که تجربه تماس با شماره تلفن درج شده در تبلیغات محیطی را داشتهاند. تبلیغات محیطی میتواند تأثیر قابل توجهی در فروش داشته باشد، به ویژه هنگامی که با یک پیشنهاد خرید (Promotion) همراه باشد.
- ظرفیتهای تولید: فناوریهای مدرن موجب افزایش ظرفیتهای موجود در صنعت تبلیغات محیطی شده است. برای مثال دستگاههای پیشرفته چاپ موجب افزایش کیفیت طرحها شده است و استفاده از تجهیزات اکران اتوماتیک سرعت نصب و تعویض طرحها را افزایش داده است. استفاده از تابلوهای پیشرفته دیجیتالی نیز به عنوان رسانهای جدید در حال افزایش است.
- هدف قراردادن مخاطبان در زمان مناسب: بسیاری از تبلیغات محیطی در نزدیکی مناطق خرید و یا وسایل نقلیه عمومی قرار دارند. در نتیجه در زمان مناسب در معرض دید مخاطب قرار میگیرند.
معایب تبلیغات محیطی
- پوشش اضافه: در حالی که قابلیت پوشش مخاطبان خاص و در نتیجه آن، اقدام به خرید وجود دارد، اما این نکته را نیز باید مدنظر داشت که ممکن است بخشی از مخاطبانی که از تبلیغات محیطی عبور میکنند، مشمول بخشبندی بازار هدف مورد نظر نباشند.
- ظرفیتهای پایین در انتقال پیام: به دلیل این که بیشتر افراد با سرعت بالا از مقابل تبلیغات محیطی عبور میکنند، زمان کوتاهی در معرض تبلیغ قرار میگیرند. بنابراین پیامها به چند کلمه و یا تصویر محدود میشوند که همین موضوع سبب میشود تا بعضی از تابلوهای تبلیغات فاقد طرحهای خلاقانه باشند.
- خسته کننده بودن: به دلیل فرکانس بالای قرار گرفتن در معرض تبلیغات محیطی این امکان وجود دارد که مردم از دیدن تبلیغ به صورت تکراری خسته شوند.
- هزینه نسبی بالا: به دلیل کاهش فضاها و تابلوهای موجود و بالا رفتن هزینههای ناشی از تورم، تبلیغات محیطی میتواند هزینههای بالایی را در بر داشته باشد.
- مشکلات اندازهگیری: یکی از مشکلات مهم تبلیغات محیطی عدم امکان اندازه گیری شاخصهایی مانند میزان دسترسی، فرکانس و… به منظور ارزیابی اثربخشی کمپین است.
همانطور که اشاره شد هر کدام از رسانههای تبلیغاتی مزایا و معایب خاص خود را داشته که آن رسانه را برای هدف خاصی منحصر به فرد کرده است. شرکت تبلیغاتی آرمانی، با توجه به دانش و تجربه بالا در زمینه تبلیغات محیطی، میکوشد تا با توجه به ماهیت برند و همچنین حوزه فعالیت، سرویس متناسبی را به هر مشتری پیشنهاد دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تبلیغات و رسانههای محیطی، با آرمانی تماس بگیرید.